Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
A la venda els tiquets del sopar del Centenari del Casal de Joventut Seràfica
El 6 de setembre de 2006 l´entitat farà 100 anys
El Casal de Joventut Seràfica, una de les entitats més antigues d'Arenys de Mar, complirà, el pròxim 6 de setembre, 100 anys. Per festa major ja ens ho varen fer saber des del balcó de la Casa consistorial llegint un pregó on feien un breu resum de la seva història centenària.

Els Seràfics, com es coneix l´entitat popularment, té la seu social al carrer Josep Baralt i és una entitat amb una forta vocació cultural i de lleure. L´activitat de l´entitat es reparteix en les seves diferents seccions: la dansa, amb l´Esbart Maragall; el teatre, amb el Grup Artístic Carles Xena (GACX); el muntanyisme, amb el Cau Sant Francesc d´Esplai i Muntanyisme; la fotografia, amb l´Agrupació Fotogràfica d´Arenys de Mar (AFA) i el cant amb el Cor l´Aixa. En l´actualitat, els Seràfics té 180 socis adults i 126 d´infantils.

La vila està, doncs, d´enhorabona i per celebrar-ho el Casal de Joventut Seràfica ha preparat un seguit d´activitats que volen compartir amb tots els arenyencs.

Actes del Centenari:
  • Dia 8
  • a 2/4 de 8 del vespre, al Casal de Joventut Seràfica, inauguració de l´exposició de fotografies i conferència a càrrec del Sr. Manuel Cubeles i Solé
  • Dia 9
  • a 2/4 de 8 del vespre al Convent dels Frares Caputxins, Ofici Solemne amb la participació del Cor l'Aixa.
  • Seguidament, a la sala Polivalent del C.C. Calisay, inauguració de l´Exposició de fotografies.
  • A les 10 de la nit a la sala Polivalent del C.C.Calisay, Sopar de Germanor (venda de tiquets del 17 al 31 d´agost a la sala de les botes del C.C.Calisay de 19 a 20 h. Menú adults, 25 €, i menú infantil, 10 €)
  • Dia 10
  • a les 10 del matí al pati del C.C.Calisay Xocolatada i Jocs Infantils amb el Cau Sant Francesc.
  • Dia 11(Diada Nacional)
  • a les 11 de matí a la plaça dels Països catalans, participació de l'entitat a l'Ofrena Floral a la senyera.
  • Dia 17
  • a 1/4 de 7 de la tarda, al Casal de Joventut Seràfica Roda d´Esbarts Veterans a càrrec de l'Esbart Maragall, l'Esbart Dansaire de Granollers i l'Esbart Folkoric d'Horta.


Els Seràfics, com es coneix l´entitat popularment, té la seu social al carrer Josep Baralt i és una entitat amb una forta vocació cultural i de lleure. L´activitat de l´entitat es reparteix en les seves diferents seccions: la dansa, amb l´Esbart Maragall; el teatre, amb el Grup Artístic Carles Xena (GACX); el muntanyisme, amb el Cau Sant Francesc d´Esplai i Muntanyisme; la fotografia, amb l´Agrupació Fotogràfica d´Arenys de Mar (AFA) i el cant amb el Cor l´Aixa. En l´actualitat, els Seràfics té 180 socis adults i 126 d´infantils. L´associació té vocació arenyenca i és per això que vol continuar creixent en nombre de socis. Per afiliar-s´hi, només cal adreçar-se al local o trucar al 93 792 10 01.

L´entitat va ser fundada per un pare caputxí i, per tant, els orígens estan fortament vinculats a l´Església. Avui en dia es manté aquest vincle, però el pas del temps l´ha reconvertit en una associació eminentment cultural i recreativa. Pilar Martínez és l´actual presidenta de l´entitat i la junta la completen Antoni Pardo, que n´és el vicepresident; Remei Mansilla, tresorera i secretària; Jaume Fabregà, vocal de l´Esbart; Marçal Oms, vocal del grup de teatre; Ariadna Verdaguer, vocal del Cau; Glòria Bilbeny, vocal terç orde; Miquel Casals, vocal de l´AFA i Fidel Soler, que també és vocal.

Els Seràfics disposa de dues plantes. A la planta baixa, hi ha el bar, que està obert al públic en general (tanca els dijous); la sala d´assaig; la sala polivalent, on es troben els socis; el teatre, amb 180 butaques, i el vestíbul. Al primer pis, hi ha una sala d´actes, dues secretaries i el despatx de l´AFA. Durant la setmana, l´activitat és continuada: els dilluns, hi assaja el Cor l´Aixa; els dimecres, s´hi fan les reunions de l´AFA i es troben els membres de l´Esbart; els dimarts i els dijous són dies d´assaig teatral; i el dissabte, arriba l´hora del Cau. A més, entre altres activitats, el teatre dels Seràfics es fa servir per als assajos d´alumnes de les dues escoles públiques de primària de la vila i també s´hi fan els espectacles del cicle Anem al teatre, que organitza la Diputació de Barcelona amb el suport de l´Ajuntament d´Arenys de Mar. El teatre, a més, està disponible en cas que algun col•lectiu o entitat el vulgui llogar.

Informació relacionada
Diumenge, 17 de setembre de 2006
Diumenge, 10 de setembre de 2006
amb la participació del Cau Sant Francesc
Dissabte, 9 de setembre de 2006
100 anys del Casal de Joventut Seràfica
Dissabte, 9 de setembre de 2006
amb la participació del Cor l'Aixa
Divendres, 8 de setembre de 2006
Divendres, 8 de setembre de 2006
de Mateu Sanclimens, consiliari
Publicat l'11 d'agost de 2006
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^