Cicle festiu anual a Arenys de Mar

La festa major de Sant Zenon, el 9 de juliol, és un dels moments més especials del cicle festiu d'Arenys de Mar. La cercavila de gegants, els focs artificials i l'àmplia oferta de concerts i balls en són alguns dels atractius. La festa major petita se celebra el 16 d'agost, per Sant Roc.


Els arenyencs renoven després de segles el vot de vila a aquest sant per haver-los alliberat de la pesta. La tradició mana que els nois, i a partir d'aquest 2005 també les noies, els macips i les macipes, surtin al carrer a ruixar a tothom amb aigua de colònia.

Altres cites culturals importants són la Trobada de Puntaires, que per la primavera concentra centenars d'artesanes fent puntes al coixí; el Festival de Jazz, que se celebra de final de juliol a final d'agost al pati del Calisay; i les jornades gastronòmiques del Calamarenys, que durant la segona quinzena d'octubre cuina els millors calamars d'Arenys als fogons dels restaurants de la vila.


Arenys de Mar també us convida a visitar la vila per Sant Joan: trepitjar la fira del solstici d'estiu, que exhibeix al llarg de la Riera desenes de parades de productes naturals i artesanals, i la Fira del Dibuix i Pintura, i a participar en la tradicional revetlla popular a la platja. I, és clar, per Sant Pere, per veure crema la Bóta davant de l'església parroquial.

Informació publicada el 15 de setembre de 2005