Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Porteña Jazz Band tanca el 14è Festival de Jazz

La carismàtica, llegendaria, i ja mítica Porteña Jazz Band donarà, el proper divendres dia 26 d'agost, el punt i final del 14è Festival de Jazz d'Arenys de Mar 2005.
La Porteña Jazz Band neix a mitjans dels anys 60 quan un grup de músics es reuneixen per a actuar en els festivals de jazz de Buenos Aires, realitzant l'estil 'New Orleans'.
La seva especial manera d'interpretar els temes, el seu 'Latin American Temperament', i el seu 'Feeling', fan que ràpidament multipliquin les seves actuacions i aconsegueixin realitzar els seus primers enregistraments discogràfics.
La incorporació de més músics permet que la banda decideixi seguir l'estil que marcaven les grans orquestres dels anys 30, com Duke Ellington, Fletcher Henderson, Chocolate Dandys, Mac Kinney Cotton Pickers…
Amb aquesta formació la Porteña Jazz Band adquireix un prestigi que li permet realitzar les primeres actuacions fora del seu país, realitzant gires per Brasil, Chile, Jamaica, Venezuela i Puerto Rico.
A l'any 1975 realitza la seva primera gira europea que abarca països com França, Holanda, Itàlia, Bèlgica, Alemanya i Suïssa on obtenen distincions i premis. Realitzen varis enregistraments en directe (Festival de Breda) o de catàleg (Sello Sprong).
Les gires europees es repeteixen en varies oportunitats arribant a actuar en més de 40 festivals internacionals entre els que es destaquen; Festival De Burgdorf, Musikerkeller Festival, Jazz Meeting Gentbrugge, Oude Stijl Jazz Festival Breda, Hannover Jazz Festival, Hamburg Festival, Marciac Festival, Festival De Bayonne, etc.
'La Porteña' també compartí escenaris amb rellevants figures del jazz com Bad Freeman, Duke Ellington, Lionel Hampton, Winton, Marsalis, Phil Woods , Gerry Mulligan, Chick Corea, Michel Petrucciani, Arturo Sandoval, etc.
Durant una actuació a Suïssa per a la RAI (Radio Televisión Italiana), Bud Freeman presentà a la Porteña Jazz Band com 'la millor orquestra tradicional del món…'
Els músics de La Porteña Jazz Band han grabat dotze LP's, tres CD's i dos discs simples a Argentina, un LP a França, dos LP's i cinc CD's a Holanda i set a Uruguay.
Astor Piazzola (tango modern), Les Luthiers (instruments informals i humor) i La Porteña reberen el premi KONEX als millors intèrprets internacionals, cada un en la seva especialitat, de tota la historia artística de la Argentina.
Al Juliol del 2005 la Porteña Jazz Band celebrarà els seus primers 40 anys d'existència…

Ubaldo González, clarinet i saxo tenor.
"Negro" Mazzanti, saxo alt , soprano i baríton.
Lluís Parella, trombó de vares.
Gian Carlo Moruzzi, clarinet i saxo alt.
Raúl Grano, banjo i guitarra.
Federico Mazzanti, piano
José Mazzanti, bateria i washboard.
Arnau Boix, trompeta.
David Parras, Tuba.
Marcelo Gallo, trompeta.

Lloc: pati del Calisay
Hora: 23 hores
Preu: 10 €
Venda d'entrades 1 hora abans del concert.

Organitza: Regidoria de Cultura i OCR
Col·labora: Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya

Publicat el 18 d'agost de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^