Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
ABRIL 2024Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Mes anteriorMAIG 2024Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Mes anteriorJUNY 2024Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Mes anteriorJULIOL 2024Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Mes anteriorAGOST 2024Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
Mes anteriorSETEMBRE 2024
DLDTDCDJDVDSDG
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
AGENDA
Dilluns, 4 de juliol de 2005  -  5 h tarda
Curset de cuina Vols viatjar per les cuines del món?
Universitat d'Estiu 2005

Per les inscripcions adreceu-vos al Calisay.
Horari del curs de 17 a 20h, de dilluns a divendres.

  • Sessió 1: La cuina mediterrània
  • Sessió 2: La cuina asiàtica
  • Sessió 3: La cuina africana
  • Sessió 4: La cuina del Carib i llatinoamericana
  • Sessió 5: La cuina europea


Objectius

  • Ensenyar tradicions culinàries de diferents països del món.
  • Elaborar receptes dels diferents països.
  • Promoure als estudiants un millor coneixement dels aliments, costums  de les cultures culinàries dels principals països que estan integrats a la nostra societat.


Professorat

  • Marga Serra i Alías. Escola Universitària d´Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició Blanquerna.
  • Maribel Medina Casado. Cuinera.


Destinataris

  • Estudiants de ciències de la salut i de l´Educació
  • Col•lectius vinculats a la gastronomia i a empreses relacionades a la restauració col•lectiva
  • Públic en general interessat per la multiculturalitat


Metodologia

  • Curs d´antropologia alimentària que proposa un viatge gastronòmic per les cuines del món, fent una valoració de la seva riquesa alimentària i la similitud en els nutrients bàsics. Es tracta d´apropar els alumnes a les diferents cultures que actualment formen part de la nostra comunitat per conèixer-la i al mateix temps afavorir la seva integració i identificació.
  • Cada sessió constarà de dues parts: una primera part teòrica i un segona  pràctica.
  • La part teòrica tindrà com a objectiu donar a conèixer les tradicions culinàries, els aliments i la valoració nutricional de diferents receptes de països del món.
  • La part pràctica es realitzarà una breu explicació de la recepta i una degustació de la mateixa.


Bibliografía

  • Antropología de la alimentación. Jesús Contreras.  Ed. Eudema, Madrid, 1993
  • Alimentación y cultura. Juan Cruz Cruz Ed. Eunsa, Pamplona, 1991
  • La cuina del món. Cultura i gastronomia dels cinc continents. Jaume Fábrega Edicions l´Isard. Barcelona 2004.
  • El llibre de la cuina exòtica. Josep Mª Romero i Jordi Pujol. Altaïr. 1995
  • Los perfumes de la cocina. Troth Wells. Intermon. Oxfam. 2003
  • Vint-i-quatre receptes d´arreu. Daniel Aixelà. Publicacions l´Abadia de Montserrat. 2005.
  • El Llibre de les cuines del món: un viatge gastronòmic per les taules dels cinc continents. Agboton, Agnès. Ed. La Magrana 2002.
  • El gran llibre de la cuina catalana. Josep Lladonosa. Ed. Empúries 2001
Lloc: Calisay/Sala J.Mª Arnau
Durada: Fins el 8 de juliol de 2005
Organitza: Reg. de Cultura i Universitat d'Estiu Ramon Llull
Tipus d'acte: Cursos
Informació relacionada
Dissabte, 2 de juliol de 2005
Universitat d'Estiu 2005
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Imprimir
^