Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Nit de Reis, Naps i Cols
A Arenys, la nit de Reis, és també la nit de Naps i Cols
A Arenys, la nit de Reis és també la nit de Naps i Cols, i la vila es prepara tant per rebre la visita de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar com per tornar a complir la tradició de convertir-se per un dia en napaire o penjacol.
LA CAVALCADA DE REIS

Ses Majestats els Reis de l'Orient arribaran demà 5 de gener a la nostra vila per mar. Per anar-los a rebre, cal ser a les 7 de la tarda a les escales reials del Port (davant del restaurant Pòsit). Hi haurà il·luminació i música i, per donar-los la benvinguda, es donarà pas a un castell de focs. Els focs artificials, a càrrec de Pirotènia Igual, tindran uns deu minuts de durada.

Gaspar, Melcior i Baltasar, acompanyats d'un grup de xanquers, aniran fins a l'Ajuntament, on seran saludats per l'alcalde, i pujaran dalt de les carrosses fins el Calisay. A més de les tres carrosses dels Reis, hi haurà altres tres carrosses. A la cavalcada també hi serà present Ràdio Arenys, que farà una transmissió en directe de la festa.

RECOLLIDA DE CARTES, AL CALISAY

Ja al Calisay, els nens i nenes podran lliurar les seves cartes als Reis, que s'instal·laran a la sala polivalent. La canalla també podrà veure, al sortir, com els patges reials preparen tots els regals a la sala de les Bótes.

Per a més informació de la cavalcada o si voleu fer arribar una petició especial als Reis, podeu trucar el matí del 5 de gener a la regidoria de Cultura, al 93 792 41 88. De tot el muntatge s'encarrega cada any l'Organització de la Cavalcada de Reis (OCR) amb el suport del consistori.

RESTRICCIONS DE TRÀNSIT

La Policia Local informa que la Riera, des de l'entrada per l'N-II fins a la rotonda del carrer de l'Olivar, estarà tancada a la circulació de vehicles amb motiu de la cavalcada, de les 18.00 a les 20.00 hores.

La millor alternativa per accedir a la vila és pel polígon industrial Valldegata Draper. L'altra opció per entrar o sortir d'Arenys de Mar és a través del Pla dels Frares, passant pel carrer Arquitecte Gaudí i fins al rial de Pau Costa. Per consultar el plànol amb les restriccions de trànsit, cliqueu aquí.

D'altra banda, la Policia informa també que la parada d'autobús que hi ha a la Riera, al costat del carrer de l'Olivar, estarà fora de servei mentre duri la cavalcada. El bus passarà pel polígon industrial, pararà davant de l'estació de Renfe i el recorregut acabarà a l'entrada de la Riera.

NIT DE NAPS I COLS

La Nit de Naps i Cols començarà a partir de les 9 del vespre, amb un sopar a l'Espai Jove del Calisay. Les colles de nois i noies que organitzen la festa tenen previst vendre un centenar de tiquets per assistir al sopar: es poden adquirir per 7 euros al celler del Rial o al bar la Croissanteria i el menú consisteix en amanides, pollastre amb patates, vi i aigua.

Passada la mitjanit, els joves sortiran en colles a penjar els naps als balcons de les noies. Per la seva banda, les noies penjaran cols als balcons dels nois. Com és tradició, les cols i els naps s'acompanyaran de versos amb cert contingut eròtic. Aquest any, nois i noies sortiran la mateixa nit i com a distintiu lluiran un braçalet. La festa acabarà amb una xocolatada a les 6 de la matinada al portal de la plaça del Mercat.

CRIDA AL CIVISME

L'alcalde, Miquel Rubirola, s'ha adreçat avui a la població a través d'un ban en què demana que es visqui la tradició de la nit de naps i cols respectant al màxim tant les persones com els béns públics i privats. L'alcalde fa una crida al civisme i a fer de la festa una tradició respectuosa amb tothom. Tant la Policia Local com els Mossos d'Esquadra comptaran amb tots els reforços disponibles per garantir que la festa transcorri sense incidents ni aldarulls.

Publicat el 4 de gener de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^