Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Escola Municipal de Música celebra el 20è aniversari
La regidoria de Comunicació i l'escola han editat una revista commemorativa per difondre l'activitat que realitza el centre
L'Escola Municipal de Música Carles G. Vidiella d'Arenys de Mar està d'aniversari. Fa vint anys que un grup d'arenyencs van proposar-se el repte de fundar una escola dedicada a l'ensenyament musical a la vila. El camí, segons explica la directora, Blanca Soler, no ha estat fàcil però vint anys després l´escola de música està plenament consolidada: gaudeix de bones instal·lacions, d'un alumnat nombrós i que no para de créixer i d'un equip de professors amb més de vint professionals. La celebració d'aquest vintè aniversari tindrà com a punt de partida el brindis popular d'aquest diumenge 2 de maig, que servirà per presentar el llibret editat per la regidoria de Comunicació de l'Ajuntament d'Arenys de Mar i per l'Escola Municipal de Música en què es repassa el passat i el present del centre. L'acte es farà a les 7 de la tarda, al Calisay, i al vespre hi haurà un concert a l'església parroquial. L'escola, que està autoritzada per la Generalitat de Catalunya des de la seva creació, té actualment més de dos-cents alumnes i imparteix classes de llenguatge musical, cant coral i d'instruments, i disposa de grups instrumentals i vocals. A més, té una agenda d'activitats anual molt rica i consolidada.

Els primers compassos els van fer ara fa vint anys al casal de joventut Seràfica, amb l'objectiu d´omplir un buit cultural important: l'educació musical. Al capdavant hi ha Teresa Feliu com a directora i Xavier Febrer com a president. Dos anys després, el 1986, l'escola es va traslladar a Can Juncosa, la seu actual de la biblioteca, on s'hi van estar durant cinc anys. És l'any 1990 quan s'ubiquen al Casal parroquial i, tot i les dificultats econòmiques, l'escola no deixa de créixer pedagògicament. El 1992, Joan Soler pren el relleu a la presidència i Margarida Barbal com a directora. Quatre anys després, hi ha un nou canvi a la direcció, que assumeix Rosa M. Campassol. És, finalment, l'any 1999 quan el centre estrena l'actual seu a l'edifici del Calisay, passa a ser municipal i rep el nom de l'il·lustre pianista Carles G. Vidiella. Sixte Ruiz s'estrena com a president i Blanca Soler és la nova directora.
Informació relacionada
Diumenge, 20 de juny de 2004
Concert de professors
Dissabte, 19 de juny de 2004
Concert d'exalumnes de l'Escola de Música
Diumenge, 13 de juny de 2004
Concert de Fi de Curs
Dimecres, 9 de juny de 2004
Xerrada La veu; els problemes de la veu en el món dels nens
Dimarts, 18 de maig de 2004
Participació de l'Escola de Música en el Festival de Joves Músics Europeus
Dimecres, 12 de maig de 2004
Moments Musicals
Diumenge, 2 de maig de 2004
Concert extraordinari dels 20 anys
Diumenge, 2 de maig de 2004
Brindis inaugural
Publicat el 30 d'abril de 2004
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^