Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Estudis professionals relacionats amb el mar a Arenys

Visita Sergi Tudela

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha fet noves propostes per donar resposta a la petició de l'Ajuntament d'Arenys de Mar de desenvolupar a la vila estudis professionals relacionats amb el mar. Aquesta tardor hi hagut diverses reunions amb el Departament d'Educació per donar foma a aquests estudis. La proposta inicial de descentralitzar alguns dels estudis de l'Escola Nauticopesquera de l'Ametllla no és possible per raons tècniques però en canvi pren forma l'opció de desenvolupar un nou cicle mitjà en l'ambit de manteniment i reparació nàutica.

L'alcaldessa Annabel Moreno i el regidor d'Educació Ramon Vinyes s'han reunit aquest matí, a l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims, Rosario Allué, sub-directora general de Política Marítima, Control i Formació i Frederic Valls, director gerent de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya. També els ha acompanyat Josep Pena, director dels Serveis Territorials del DARP a Barcelona. El responsables del DARP han ofert la màxima col·laboració per desenvolupar nous estudis de temes relacionats amb el mar, sobretot, en relació a les titulacions pròpies de l'Escola de l'Ametlla.

La regidoria d'Educació d'acord amb l'Institut els Tres Turons cerca la possibilitat de desenvolupar un nou cicle professional a Arenys i en aquesta línia s'enmarquen aquestes negociacions amb diferents departaments de la Generalitat. Així, a la reunió d'avui, s'ha valorat com una oportunitat els equipaments municipals que ja es disposen en l'àmbit de fusteria, actualment al Xifré, i també els diversos sectors econòmics que conviuen en el port i les seves instal·lacions portuàries per poder definir un possible cicle de manteniment d'embarcacions. Des de l'Escola Nauticopesquera també s'ha ofert la màxima col·laboració per poder portar a Arenys altres titulacions pròpies que es gestionen des d'aquest centre i que ja, habitualment es fan de forma descentralitzada i en algunes casos s'ofereix de manera periòdica des de les instal·lacions de la Confraria de pescadors d'Arenys.

Publicat el 7 de febrer de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^