Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Memòria 2018 del Parc de Bombers

El Parc de Bombers d'Arenys de Mar ha elaborat i presenta la seva memòria d'activitat de l'any 2018. La memòria recull 548 sortides, un significatiu augment dels serveis en relació a l’any anterior. La manca de recursos i equipament és un element que la direcció del Parc remarca en aquesta memòria anual. 

Arenys de Mar i Arenys de Munt són les poblacions on s’han efectuat la major part dels serveis de l’any 2018, amb 244 i 80 serveis respectivament, que representen un 60% aproximadament del total d'actuacions efectuades al llarg d’aquest any. En tot cas, destacar l'augment del 30% de les efectuades a d’Arenys de Mar.

Els mesos amb major nombre de serveis han estat a causa de les tempestes de pluja i vent que ha fet augmentar considerablement les assistències tècniques per les assistències en inundacions i retirada d’arbres i d’altres objectes. Destaca  l’augment d’incendis urbans (+10%), assistències Tècniques ((+15%) i especialment els salvaments (+ 40%, aquesta deguda, sobretot, a l’augment de les activitats a la muntanya del nostre entorn. Per contra, descens en el nombre d’assistències per accidentes (-20%) i – seguint la tònica dels últims anys, d’incendis de vegetació (-23 %), degut, sobretot a un estiu molt humit.

Suport municipal a la recerca de recursos

La memòria, com s'ha fet els darrers anys, remarca la manca de recursos que pateix el conjunt dels cossos de Bombers de la Generalitat, que considera que ha deixat el servei al límit de la seva capacitat i "als bombers contra les cordes, en una situació en la que tant sols podem sobreviure gracies a la voluntat del col·lectiu que treballa la major part dels dies amb dotacions sota mínims". Una situació, que des de l'Ajuntament també s'ha denunciat i reclamat una actuació ferma des del Departament. Els responsables del Parc confien en un canvi d'aquesta situació precària en l'anomenat pla de Bombers 25 que està elaborant el Departament.

Malgrat tot, i gràcies a la col·laboració i el finançament de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, s’ha pogut incorporar una eina imprescindible per l'activitat dels Bomnbers. Feina mesos que, a causa de les retallades pressupostaries en el Departament, no es disposava de cap explosímetre en el parc, per la qual cosa, atenent la demanda es va adquirir aquest aparell amb capacitat per detectar no tant sols atmosferes explosives, sinó també gasos molt tòxics i perillosos com el CO (Monòxid de Carboni) i H²S (Sulfur d'Hidrogen), així com mesurar el percentatge d’Oxigen en l’atmosfera.

Publicat el 6 de febrer de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^