Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Open Arms ens explicarà de primera mà el drama de la migració al Mediterrani

openarmsDarrerament, per desgràcia, escoltem quasi a diari notícies de persones rescatades que han estat trobades al mar, fugint a contracor dels seus països per buscar una vida millor per a ells i les seves famílies.

ProActiva Open Arms és una de les entitats sense ànim de lucre que es dediquen a fer aquesta tasca humanitària al mig del Mediterrani. La seva funció principal és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. La seva tasca va iniciar-se arran de la fotografia d’uns nens que havien mort ofegats a una platja, la qual va tenir un gran impacte comunicatiu i social però no una solució política adequada.

Des de llavors i per donar tan sols algunes xifres, Open Arms ha rescatat a la Missió Mediterrani fins a 26.822 persones i a la Missió Lesbos fins a 32.573. Però tal i com ells mateixos diuen: “no son tan sols números, son històries, son vides i persones rescatades”. I dia rere dia la xifra va creixent...

Com viuen els emigrants aquest dur viatge i què els espera quan aconsegueixen arribar a un port segur? Quants d’ells es queden pel camí? En quin estat psicològic es troben els refugiats i els voluntaris? Com podem ajudar a finançar o donar suport a aquestes ONG? Aquestes són tan sols algunes de les preguntes i reflexions a les què ProActiva Open Arms vol donar resposta amb les xerrades de sensibilització que ofereixen arreu els seus voluntaris, ajudant a crear consciència i amb l’esperança de viure en un mon més just.

A Arenys de Mar ens visitaran el proper divendres 28 de setembre a les 19h, a la sala Josep M. Arnau del C.C.Calisay. Us hi esperem!

Publicat el 14 d'agost de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^