Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Brigada municipal instal·la el reg automàtic a la Picòrdia

reg automàticDes de ja fa uns anys i dins el marc del Programa de recuperació ambiental i paisatgística de les nostres platges es va posar en marxa un canvi estètic del nostre litoral, especialment la zona arbrada situada al rere platja, recuperant l'ecosistema i fent-lo més agradable per al passeig.

Algunes de les espècies més predominants que s'hi ha anat plantant els darrers anys, amb la participació de més de 2.000 nens i nenes de les nostres escoles i voluntaris, han estat el tamariu (Tamarix gallica), el pi pinyer (Pinus pinea), el llentiscle (Pistacia lentiscus), ginestera de fulla blanca (Osyris alba), l'aladern de fulla estreta (Phillyrea angustifolia) i el salat blanc (Atriplex halimus), entre d'altres. Tots ells solen ser arbres o arbustos que toleren molt bé els sòls sorrencs i àrids i, fins i tot, la salinitat que hi ha les zones costeres com la nostra.

Però no n'hi ha prou en transformar el litoral, plantar arbres i arbustos, sinó que cal protegir-ho, fer-ne un seguiment i regar periòdicament. Tot i ser espècies de baixa necessitat hídrica, els serveis municipals de la brigada de l'Ajuntament van instal·lar un sistema de reg gota a gota automàtic i programat a la platja de la Musclera i a una part de la platja de la Picòrdia. Aquesta setmana, els treballadors de la brigada estan ampliant aquesta darrera zona de reg automàtic al voral dret de la Riera i també s'està reparant el reg malmès instal·lat l'any passat.
 
A més, la part que no queda coberta per aquest sistema automàtic, especialment a la platja del Cavaió, l'Ajuntament la cobreix manualment. La finalitat és poder tenir cura de tot aquest ecosistema minimitzant els costos i augmentant l'eficiència.

Cal recordar també que si tots fem un ús cívic d´aquest espai, evitarem moltes reparacions!

Publicat el 20 de juliol de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^