Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El coronel Amill desembarca per 5a vegada a la platja d'Arenys

Arenys de Mar celebrarà aquest cap de setmana la cinquena edició del Desembarcament d'Arenys. El que va començar com una commemoració del Tricentenari s'ha consolidat com unes jornades de recreació històrica amb especial atenció als elements nàutics i mariners que volen posar en valor el paper que va tenir la Marina de Llevant durant el setge de Barcelona (1713-14).

Enguany s'amplia molt l'activitat entorn al campament dels Miquelets a la platja de la Picòrdia, al costat mateix de la desembocadura de la Riera. El desembarcament tindrà lloc el diumenge a les 11 del matí, però hi haurà moltes altres activitats complementàries. Dissabte al matí arribaran les primeres tropes i, a la tarda, ja hi haurà un desembarcament de munició i subministres que enguany està previst que es complementi amb una batalla a la mateixa Riera.

Com a aspectes a destacats d'enguany, tindrem l'aproximació dels fets de maig de 1714 i els combats per prendre la Torre d'Arenys a les tropes borbòniques, a càrrec de l'historiador arenyenc Francesc Forn (Premi Iluro 2015). Posteriorment hi haurà un desembarcament de munició i la recreació d'un combat al mateix lloc de la Torre de mar.

A més, una novetat d'enguany serà la possibilitat de degustar al mateix campament o endur-se a casa la cervesa artesana #arenys1714 amb un etiquetatge molt especial. Estarà disponible a les carpes de merxandatge en les quals també es podran trobar productes artesans, el llibre Fets de Maig de 1714 i la samarreta commemorativa #arenys1714 Odina.

Tampoc faltarà el 'Sopar amb els Miquelets', el dissabte a la nit, a la mateixa platja. Durant la tarda es podrà veure l'activitat al campament i a partir de les 9 de la nit està previst el sopar cuinat al mateix campament (cal reservar i adquirir els tiquets durant la tarda). Hi haurà música i festa al mateix campament.

Destacat serà també que el coronel Amill desembarcarà amb l'Odina del capità Escalaborns. La barca de mitjana Odina es presentarà al desembarcament després del complet procés de restauració que se li ha fet aquest darrer any. L'Odina va ser el vaixell de l'Escalaborns i Ariadna Gil a la pel·lícula d'aventures Capità Escalaborns (Benpar ,1989). Ara es converteix en el vaixell insignia de la Marina Catalana de Miquelets de Catalunya. Com a les anteriors edicions del Desembarcament, també hi participa el sardinal Sant Pau d'A tot Drap i altres petites embarcacions tradicionals amb el Club de Rem Arenys.

Podeu consultar la programació prevista:

 

Publicat el 23 de maig de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^