X
Participa i vota!
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Si reps trucada o visita d'algú que diu ser de l'ICS per una enquesta, DESCONFIA

Diverses comissaries dels Mossos d'Esquadra han fet arribar informació relacionada amb una estafa que es produeix davant les portes d’alguns Centres d’Atenció Primària del territori. Aquesta estafa consisteix en què hi ha  persones als accessos dels centres sanitaris que passen una enquesta que diuen que es de salut, generalment a persones grans, per recopilar les seves dades personals i, posteriorment, les persones enquestades poden rebre una trucada o visita d’alguna persona que diu ser de l'ICS.

A continuació us detallem el modus operandi que ens han fet arribar detectats en alguns casos:

1- Busquen un perfil de gent majors de 55 anys, aproximadament.
2- Els diuen que estan fent una enquesta de salut (recordem que el Departament de Salut NO realitza aquesta modalitat per fer enquestes ni recopilar dades).
3- Els demanen dades personals i els fan preguntes sobre la seva salut, malalties,etc. per una suposada enquesta.
4- Els fan signar un paper conforme els han fet l'enquesta (amb la seva signatura estan signant l’autorització de les seves dades personals).
5- Els demanen el telèfon per "si els truquen per comprovar la validesa de l'enquesta" (en aquesta trucada aprofitem per intentar vendre algun producte).

A Arenys de Mar no s'ha detectat cap cas amb aquest modus operandi, però us fem difusió d'aquesta informació per alertar i prevenir possibles estafes.

Publicat el 10 d'abril de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^