Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Si reps trucada o visita d'algú que diu ser de l'ICS per una enquesta, DESCONFIA

Diverses comissaries dels Mossos d'Esquadra han fet arribar informaciķ relacionada amb una estafa que es produeix davant les portes d’alguns Centres d’Atenciķ Primāria del territori. Aquesta estafa consisteix en quč hi ha  persones als accessos dels centres sanitaris que passen una enquesta que diuen que es de salut, generalment a persones grans, per recopilar les seves dades personals i, posteriorment, les persones enquestades poden rebre una trucada o visita d’alguna persona que diu ser de l'ICS.

A continuaciķ us detallem el modus operandi que ens han fet arribar detectats en alguns casos:

1- Busquen un perfil de gent majors de 55 anys, aproximadament.
2- Els diuen que estan fent una enquesta de salut (recordem que el Departament de Salut NO realitza aquesta modalitat per fer enquestes ni recopilar dades).
3- Els demanen dades personals i els fan preguntes sobre la seva salut, malalties,etc. per una suposada enquesta.
4- Els fan signar un paper conforme els han fet l'enquesta (amb la seva signatura estan signant l’autoritzaciķ de les seves dades personals).
5- Els demanen el telčfon per "si els truquen per comprovar la validesa de l'enquesta" (en aquesta trucada aprofitem per intentar vendre algun producte).

A Arenys de Mar no s'ha detectat cap cas amb aquest modus operandi, perō us fem difusiķ d'aquesta informaciķ per alertar i prevenir possibles estafes.

Informaciķ publicada el 10 d'abril de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00